2 yumurta
100 gr margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 paket instant maya
aldığı kadar un
Yapılışı
1-Bir yumurtanın sarısı ayrılıp un dışındaki malzemeler bir kabın içerisine konularak margarin elle ezilinceye kadar yorulur.
2-İçerisine yavaş yavaş un ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edilir.
3-Elde edilen hamur yarım saat kadar dinlendirilir.
4-Hamurdan parçalar koparılıp avuç içerisinde el ayası kenarı ile çukurlaştırılır.
5-Çukur kısma iç malzemesi konulur.
6-Üzeri kapatılıp el ayası ile bir taraftan bastırılıp tepsiye yerleştirilir.
7-Tepsidede yarım saat kadar dinlendirilip üzerine yumurta sarısı sürülüp fırında pişirilir.
Not: Hamurun yarısını ayırıp içerisine biraz ezilmiş beyaz peynir ve doğranmış dereotu ekleyerek dereotlu poaça da yaptım.
4 yorum:
harıka olmus elınıze saglık
http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ canım elllerıne sağlık...tarıfı not aldım...canım bende beklerım sayfama ...sevgılerımı bırakıyorum...
Pastane poğaçasının en önemli ayrıntısı şekli olsa gerek lezzetide yakaladık mı daha ne olsun.
ellerinize sağlık..
pastane poğaçası bizim evde çok sevilen bir lezzet senin poğaça tarifinde nefis duruyor doğrusu ellerine sağlık sevgiler
Yorum Gönder