Bahçemde yetişen ısırganları görünce bu haftayı ısırganları yemekler haftası ilan ettim. Dün Kahvaltıda ısırgan otlu omlet bugün de çorba yaptım. Börek yapılacak otlarda buzluğa konuldu.çorbayı göz kararı yaptım.
Malzemeler
Bir tutam ısırgan otu
2 yemek kaşığı (silme) un
1 küçük patates
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı süt
Yapılışı
1-Isırgan otu güzelecek yıkanır, kıyılır.
2-Bu arada un tereyağ ile kavrulur. Üzerine küçük doğarmış bir adet patates ve kıyılmış ısırgan otu da konulup karıştırılır.
3-Üzerine süt ve yeterli miktarda su ilave edilip toparlanmasına meydan vermeden karıştırılır.
4-Tüm malzemeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
5-Tuz ve muskat rendesi konulduktan sonra blenderdan geçirilip afiyetle yenilir.
4 yorum:
Şifa kaynağı bir ot bu ısırgan. Ben de severek tüketiyorum ama börekle :) Çorbasını da ilk fırsatta deneyeceğim ... Sevgiler Sibelcim....
ısırganı çok severim.özellikle karadenizliler muhallebi kıvamında pişirdikleri bir çeşidi var ona bayılıyorum.Ellerine sağlık çorbada çok güzel görünüyor:)
kaseye bayıldım.. ayrıca çok leziz ve sağlıklı bir çorba olmuş..
çok değişik bir çorba olmuş cnaım.hiç deemedim.ellerine sağlık.sevgiler.
Yorum Gönder