Malzemeler
100 gr oda sıcaklığında margarin
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
8-9 yemek kaşığı tepeleme un
Üzeri için mavi haşhaş
Şurup
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
Hazırlanışı
1-Haşhaşın dışındaki tüm malzemeler bir kabın içerisine konulup üzerine un ilave edilerek kurabiye hamuru yoğrulur. (unu dikkatli koymakta fayda var 7 kaşık koyduktan sonra diğer kaşıkları hamurun kıvamına göre ilave etmek daha iyi olacaktır. çok yumuşak olursa biraz daha ilave edilebilir.)
2-Kurabiye kıvamında olan hamur ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılıp elle yuvarlanır.
3-Hamurlar yuvarlandıktan sonra üzerlerine hafif bastırılıp önce bir kaseye konmuş suya daldırılıp çıkarılır ardından da haşhaş dolu kaseye konularak her tarafının haşhaşa bulanması sağlanır.
4-Tepsiye konulup fırında kızartılır.
5-Kurabiye tatlılarımız fırında kızarırken şurup için şeker ve su tencereye konulup şeker eriyinceye kadar kaynatılıp kenara alınır ve ılımaya bırakılır.
6-Fırından çıkan kurabiyeler hemen ılık şerbetle buluşturulup kurabiyelerin şerbeti emmesi sağlanır ve afiyetle yenilir.
1 yorum:
şerbetli tatlıları çok severiz. Ellerinize sağlık. Sevgiler.
Yorum Gönder