5 Aralık 2014 Cuma

Cordon bleu

Ev yapımı Cordon bleu
Malzemeler
2 adet tavuk göğsü (kişi sayısına göre ayarlanabilir)
kaşar peyniri
1 yumurta
galete unu
normal un 
Yapılışı

 
1-Keskin bir bıçakla öncelikle fazlalıklarını alın ve göğüsleri enlemesine keserek ince filetolar elde edin.
2-İnceltemediyseniz et döğücü ile de üzerine hafif hafif vurarak inceltebilirsiniz.
3-İncelmiş göğüslerden birini alıp üzerine bir dilim kaşar peyniri koyun (isterseniz kaşarın üzerine salamda koyabilirsiniz ben tercih etmedim)

4-Daha sonra üzerine diğer  tavuk göğsünü kapatın ve kaşar iki tavuk göğsü arasında kalsın.

5-Hazırlanan göğüsleri önce una, sonra çırpılmış yumurtaya ve en son olarak galeta ununa bulayarak kızgın yağda kızartın.

6-Sıcak sıcak servis yapın.

Not: Çocukların çok severek yiyecekleri bir yemek.

Hiç yorum yok: