Ev yapımı Cordon bleu
Malzemeler2 adet tavuk göğsü (kişi sayısına göre ayarlanabilir)
kaşar peyniri
1 yumurta
galete unu
normal un
Yapılışı
1-Keskin bir bıçakla öncelikle fazlalıklarını alın ve göğüsleri enlemesine keserek ince filetolar elde edin.
2-İnceltemediyseniz et döğücü ile de üzerine hafif hafif vurarak inceltebilirsiniz.
3-İncelmiş göğüslerden birini alıp üzerine bir dilim kaşar peyniri koyun (isterseniz kaşarın üzerine salamda koyabilirsiniz ben tercih etmedim)
4-Daha sonra üzerine diğer tavuk göğsünü kapatın ve kaşar iki tavuk göğsü arasında kalsın.
5-Hazırlanan göğüsleri önce una, sonra çırpılmış yumurtaya ve en son olarak galeta ununa bulayarak kızgın yağda kızartın.
6-Sıcak sıcak servis yapın.
Not: Çocukların çok severek yiyecekleri bir yemek.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder