16 Aralık 2014 Salı

kokostar kek

Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı şeker
yarım su bardağı süt
yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1,5 yemek kaşığı kakao
10 yemek kaşığı un (siz göz kararınızı
da uygulayabilirsiniz)
 
İçi
1 su bardağı Hindistan cevizi
1 yumurta akı
2-3 yemek kaşığı süt


Hazırlanışı
1-öncelikle içi için 1 su bardağı Hindistan cevizi, 1 yumurta akı bir araya getirilip karıştırılır. birbirini daha iyi tutsun siye üzerine 2-3 yemek kaşığı süt ilave edilerek elle küçük parçalara ayrılarak bir kenara konulur.

2-Bu arada kullanılacak kek kalıbı yağlanır ve kenara konularak yumurta ve şeker köpük köpük oluncaya kadar çırpılır. Üzerine sıvı malzemeler konulup hafifçe karıştırılır.
3-Daha sonra üzerine kuru malzemeler elenerek ilave edilir. Karışımın yarısı kek kalıbına dökülür ve üzerine hazırlanan Hindistan cevizi topları sıralanır.

4-Kalan kek hamuru da Hindistan cevizi üzerine ilave edilip fırında pişirilir. Pişen kek dinlendikten sonra servis edilir.

Not: Eğer Hindistan cevizini seviyorsanız muhteşem bir tat ve görüntü olur. İsterseniz içine koyduğunuz malzemeleri iki katına çıkararak daha yoğun bir Hindistan cevizi elde edebilirsiniz.

Hiç yorum yok: