Malzemeler
Vişne sosu için
1 su bardağı vişne (yazdan derin dondurucuya koymuştum)
1 su bardağı su
5 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı nişasta
Kreması
Dr.Oetker Creme Ole (ben sakızlısını kullandım)
2,5 su bardağı süt
1 çay bardağı krema
1 paket burçak bisküvi
Hazırlanışı
1-Öncelikle vişneyi şeker ve suyla birlikte tencereye koyup 5-10 dk. kadar kaynatınız. Sonra tanelerini ayırarak kalan vişne suyunun içerisine 1 tatlı kaşığı nişasta koyunuz. (vişne suyu 1 su bardağı değilse üzerini normal su ile 1 bardağa tamamlayınız) ve pelte kıvamında pişiriniz.
2-Bu arada soğuk sütle Creme Ole çırpılır ve üzerine krema ilave edilip çırpmaya devam edilerek krema hazır hale getirilir.
3-Son olarak burçak bisküviler ezilerek un haline getirilir. Kup kaplarına önce biraz bisküvi üzerine krema aralara vişneler (kaynatılan suyun içerisinden ayrılan taneler) üzerine tekrar bisküvi krema şeklinde doldurulur.
4-Son olarak hazırlanan vişne peltesi kupların üzerine dökülür. üzeri vişnelerle süslenerek servis yapılır. Servis sırasında üzerine dondurma da koyabilirsiniz.
1 yorum:
Eline sağlık nefis bir tatlı olmuş.Görselde çok güzel..
Yorum Gönder