Malzemeler2 yumurta
1 su bardağı şeker
yarım su bardağı portakal suyu
1-2 portakal kabuğu rendesi
yarım su bardağı yoğurt
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 paket paking povder+1 çay kaşığı karbonat
aldığı kadar un (yaklaşık 4.5 çay fincanı )
üzeri için toz şeker
Hazırlanışı
1-Yoğurt,yumurta,şeker,portakal suyu, portakal kabuğu rendesi, sıvı yağ, vanilya, kabartma tozları ve kakao hepsi bir kabın içerisine konulur.
2-Un yavaş yavaş ilave edilerek hamur yapılır..
3-Bu kurabiyenin en önemli kısmı un miktarı çok cıvık olmayacak ama katı bir hamurda olmayacak. Hamur ele yapışacak kıvamda olacak.
4-Şekil vermek için el sıvı yağ ile ıslatılıp bir limon büyüklüğünde kopartılarak yuvarlanır üzerine hiç bastırılmadan çok aralıklı bir şekilde tepsiye yerleştirilip üzerine toz şeker serpilir.
5-Hamurlar pişerken kabarır ve yayılarak pastanelerde satılan büyüklüğe gelir.
6-Piştikten sonra çayın yanında afiyetle yenir.
10 yorum:
Portakallı kakoalu hımm.Ellerinize sağlık.
mmm Elinize sağlık Akşam çayının yanına ne güzelde gider sevgiler..
ellerine sağlık leziz bir tarif olmuş sevgiler
Ellerine sağlık.Çok güzel görünüyor.
Çayın , bir fincan kahvenin yanında süper olur kurabiyeniz. Ellerinize sağlık.
hem kabartma tozu hemde karbonat kullanılmasının özel bir sebebi var mı?
ellerinize sağlık
Ellerinize sağlık....Kurabiyeler güzelmiş...:)
Şam kurabiyelerine bayılırım, kakaolu da güzel olur sanırım elinize sağlık.
Ellerine sağlık çok güzel görünüyorlar...
Yorum Gönder