Malzemeler
1 paket lazanya
1 bağ ıspanak
1 küçük kutu krema
250 gr mantar
1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel sos
Hazırlanışı
1-Öncelikle bir tencereye mantarları doğrayıp kavurmaya bırakıyoruz. Mantarlar kavrulurken yıkayıp doğradığımız ıspanakları ilave edip mantarla birlikte suyunu çekinceye kadar kavuruyoruz. Kavurma işlemi bittikten sonra üzerine 1 paket kremayı ilave ediyoruz yeterli miktarda tuzu da koyduktan sonra bir kenarda bekletiyoruz.
2-Bir diğer tarafta beşamel sosumuzu hazırlıyoruz. Bunun için ..........yapıyoruz.
3-Diğer tarafta lazanyalarımızı hafifçe haşlayıp bir kenara alıyoruz.
4-Son olarak yağlanmış tepsiye bir sıra lazanyaları dizip üzerine beşamel sosunu onun üzerine mantarlı ıspanaklı sosumuzu ve kaşar peynirini de yayıp ikinci sıra lazanyayı diziyoruz. bu şekilde iç malzemesi ve lazanya bitene kadar devam edip en üste bolca kaşar peyniri yayıp fırında pişirip sıcak servis yapıyoruz.
3 yorum:
Ellerinize sağlık.. Afiyetle tüketin..Sevgiler..:)
Lazanyayı çok severim ama ıspanaklı denememiştim hiç..
Makarnanın her türlüsüne bayılıyorum.Ellerinize sağlık...
Yorum Gönder