Malzemeler
2su bardağı su
4su bardağı un
1 paket maya
2çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı şeker
1 yemek kaşığı Sıvı yağ
Üzeri için 1 yumurta sarısı
Hazırlanışı
1-2 su bardağı ılık su içerisine mayayı, tuz ve şekeri koyup mayanın erimesi sağlanır.
2-Daha sonra üzerine sıvı yağ ve un ilave edilip neredeyse ele yapışacak yoğunlukta bir hamur elde edilir.
3-Hazırlanan hamur iyice yoğrulur ve mayalanmaya bırakılır. Yaklaşık 1 saat kadar mayalanan hamur iki parçaya ayrılarak kağıt yayılmış tepsiye yayılır ve üzerine elle şekil verilip yumurta sarısı sürülüp susam veya çörek otu serpilip fırında pişirilir
6 yorum:
Pideyi de evde yapabileceğiz artık ellerine sağlık..
Of of mis gib ramazan pidesini özledik buralarda yok.. evde yapmak ta zor geliyor doğrusu... az kaldı İst gidince yiyeceğiz artık:)))
elinize sağlık:)
Ellerinize sağlık, çok severim ramazan pidesini ama evde yapmak hiç aklıma gelmemişti. Tarifinizi uygulayacam :)
Bu pideyi her zaman için hazırlanabiliriz.. Nefis görünüyor... sofralara çok yakışır.. Sevgiler..
Mutlaka denemek gerek nedense ben bu sene pideye çok düştüm. FFırına yumurta falan götürüp pide yaptırttım. :)) Elinize sağlık.
Mutlaka denemek gerek nedense ben bu sene pideye çok düştüm. FFırına yumurta falan götürüp pide yaptırttım. :)) Elinize sağlık.
Yorum Gönder