Hazır kışlık hazırlamalar yapılıyorken hazırladığım kahvaltılık acı sos tarifini paylaşayım istedim.
Malzemeler
5 kg kırmızı biber
3 kg domates
acı cin biber (acı sevme durumunuza göre)
3 baş sarımsak
2 demet maydanoz
1 su bardağı sirke
1 su bardağı sıvı yağ
2-3 yemek kaşığı kaya tuzu
Hazırlanışı
1-Biberlerin çekirdekleri çıkarılır rondodan geçirilir.
2-Domateslerin kabukları soyulur rondodon geçirilir. Biraz suları süzülerek başka bir kaba daha sonra kullanılmak üzere ayrılır.
3-Domates ve biberler derin bir tencereye konarak pişmeye bırakılır. Bu arada üzerine aclığı ayarlayarak rondadon çekilmiş cin biberler ve sarımsak ilave edilir.
4- İstediğiniz kıvama gelinceye kadar kaynatma süresi ayarlanır. Son olarak içerisine tuzu, sirkesi, yağı ve rondodan geçirilmiş maydanoz ilave edilip 5-10 dakika daha kaynatılarak kavanozlara sıcak doldurulur. Kaynatılmış kapakla sıkıca kapatılarak kavanozlar bir örtünün üzerine ters çevrilir ve üzeri örtülerek en az bir gece bekletilir. Ertesi gün kaspakla
3 yorum:
Süper bayılırım. Ellerine sağlık canım
Valla mevsiminde bol bol yapmalı ki kışın mümkün olduğunca az alıp tüketelim domatesi falan. Ben de yaptım bayağı bu sene. Elinize sağlık.
Kahvaltıda kızarmış ekmek üzerine acı sosa bayılırım :) Ellerinize sağlık.
Yorum Gönder