Menü
Tarhana Çorbası
Kadınbudu köfte
Bezelyeli tel şehriye
Zeytinyağlı yeşil fasulye
Şekerpare
Malzemeler
250 gr. tereyağı ya da margarin
2 adet yumurta ( 1'inin
sarısı üstüne )
1/2 su bardağı irmik
1/2 su bardağı tozşeker
1 paket
kabartma tozu
1 paket vanilya
aldığı kadar un
şerbeti için:
4 su
bardağı tozşeker
4 su bardağı su
8-10 damla limon suyu
Hazırlanışı
1-iyice yumuşamış olan margarin ya da tereyağı yumurta, şeker ve
irmikte eklenerek birbirine yedirilir.
2-un,kabartma tozu ve vanilyada
eklenip yoğurulan kaba yapışmayacak kıvama gelinceye kadar unla yoğurulup güzel
bir hamur elde edilir.
3- yağlanmış tepsiye oval şekil verilerek
dizilir. Ortasına fındık ya da ceviz batırılır. Yumurta sarısı sürülür. çatalın
tersiyle çizilir.
4-180 derecede üzeri kızarıncaya kadar
pişirilir.
5-Diğer tarafta hamura başlamadan şerbeti hazırlanır. şerbet
kaynamaya başlayınca 10 dk.kadar daha kaynatıp limon suyu eklenerek şerbetin
altı kapatılır.
6-fırından çıkan tatlının üzerine hazırlanıp bekleyen şerbet
yavaş yavaş gezdirilir. Üzerini kapatmadan çekmesi sağlanır.
7-soğuyunca
üzerine fıstık ya da ceviz serpilerek servis edilir.
1 yorum:
ellerine sağlık özellikle kadın budu köfteye bayılırım.
Yorum Gönder