17 Temmuz 2013 Çarşamba
10. GÜN MENÜSÜ
Terbiyeli Tavuk şehriye çorbası
Garnitürlü enginar salatası
Kıymalı ıspanak yemeği
Sütlü lokum
Malzemeler
1 su bardağı şehriye
1 tavuk göğsü
su
tuz
Terbiyesi
3 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 yumurta
yapılışı
1-Tavuklar bir tencereye konulup haşlanır.
2-Suyundan çıkarılıp didilerek veya kesilerek küçük parçalara ayrılır.
3-Suyun içerisine şehriye ve tavuk parçaları konulup yeteri kadar tuz ilave ettikten sonra kaynamaya bırakılır.
4-Diğer tarafta bir kap içerisinde terbiye malzemeler karıştırılır ve kaynamakta olan şehriyeye yavaş yavaş ılıklaştırarak ilave edilir.
5-10-15 dakika daha kaynatıldıktan sonra maydanoz ilave edilerek servis yapılır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
yağız'ın en sevdiği çorbadır,sık sık yaparım.eline sağlık canım...
Yorum Gönder