Un çorbası
Mantarlı ve sebzeli güveç
Sebzeli bulgur pilavı
Çoban salatası
Cevizli güllaç
Mantarlı Sebzeli Güveç
Malzemeler
500 gram kemikli kuşbaşı et
250 gram mantar
2 adet patlıcan
2 adet kabak
1 baş sarımsak
3-4 adet yeşil biber
3-4 adet domates
1 baş kuru soğan
1 yemek kaşığı tere yağ
tuz
Hazırlanışı
1-Etler yıkanıp güvecin en altına yayılır.
2-Bu arada patlıcanlar soyulup acısı çıkması için tuzlu suya konulur.
3-Kuru soğan yeşil biber doğranıp etlerin üzerine yayılır.
5-Mantarlar yıkanıp 2-3 e bölünerek soğanları üzerine konulur.
6-Domateslerin kabukları soyulup ayrı bir kabın içerisine doğranır ve yarışı mantarların üzerine ilave edilip üzerlerine doğranmış kabak ve patlıcanlar konulduktan sonra kalan domates güvecin en üstüne yayılır.
7-Son olarak üzerine tuz ve yağıda ilave edilip ağzı kapatılır. Mümkünse hava almaması için folyo ile beraber sarılır ve en kısık ocakta 1-1,5 saat kadar pişirilip servis yapılır.
Not : Hiç su konulmayacak kendi suyunda pişecek.
2 yorum:
sade ama doyurucu bir menü olmuş,eline sağlık ...
ben bunu çok severim de..ah bir de çocuklarım yese...
Ellerine sağlık canım..
Yorum Gönder