31 Temmuz 2013 Çarşamba

24.GÜN MENÜSÜ








24.GÜN MENÜSÜ
Yoğurtlu Arpa şehriye çorbası
Makarna yatağında ızgara tavuk kanadı
Zahter salatası
Fındıklı baklava















Yoğurtlu Arpa şehriye çorbası
Malzemeler
1 su bardağı arpa şehriye
1 su barağı yoğurt
1 tatlı kaşığı un
1 yumurta
su
tuz
1 yemek kaşığı tereyağ

Yapılışı
1-arpa şehriyeler tereyağ ile bir tencereye konulup ocak üzerinde 3-4 dk karıştırılarak çok hafif kavrulur.
2-Diğer tarafta yoğurt, un, yumurta karıştırılır. Üzerine su ilave edilerek ayran haline getirilir. Hazırlanan bu ayran şehriyelerin üzerine ilave edilip sürekli karıştırılarak pişirilir.
3-Tuz ilave edilip kıvamı da ayarlandıktan sonra pişen çorba servis yapılır.
Servis esnasında arzu edilirse üzerine nane veya kırmızı biberli nane yakılıp dökülür ve ya sade biberle de süslenerek tüketilir.

1 yorum:

Tatlı'dan Tuzlu'ya.. dedi ki...

nefis görünüyorlar, afiyet olsun canım ..):