31 Temmuz 2013 Çarşamba
24.GÜN MENÜSÜ
24.GÜN MENÜSÜ
Yoğurtlu Arpa şehriye çorbası
Makarna yatağında ızgara tavuk kanadı
Zahter salatası
Fındıklı baklava
Yoğurtlu Arpa şehriye çorbası
Malzemeler
1 su bardağı arpa şehriye
1 su barağı yoğurt
1 tatlı kaşığı un
1 yumurta
su
tuz
1 yemek kaşığı tereyağ
Yapılışı
1-arpa şehriyeler tereyağ ile bir tencereye konulup ocak üzerinde 3-4 dk karıştırılarak çok hafif kavrulur.
2-Diğer tarafta yoğurt, un, yumurta karıştırılır. Üzerine su ilave edilerek ayran haline getirilir. Hazırlanan bu ayran şehriyelerin üzerine ilave edilip sürekli karıştırılarak pişirilir.
3-Tuz ilave edilip kıvamı da ayarlandıktan sonra pişen çorba servis yapılır.
Servis esnasında arzu edilirse üzerine nane veya kırmızı biberli nane yakılıp dökülür ve ya sade biberle de süslenerek tüketilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
nefis görünüyorlar, afiyet olsun canım ..):
Yorum Gönder