13 Temmuz 2013 Cumartesi

5. GÜN MENÜSÜ




Şehriye çorbası
Etli Dolma Biber
Zeytinyağlı kabak sıyırma
Çıtır börek
Salata
incir uyutması

Etli dolma biber
Malzemeler
dolmalık biber
150 gr kıyma
1,5 çay bardağı pirinç
2 tatlı kaşığı salça
2 adet domates
1 baş kuru soğan
yarım çay bardağı zeytin yağı
biraz maydanoz
tuz karabiber, kırmızı biber
Yapılışı
1-Öncelikle binerlerin sapları kesilip içleri temizlenip yıkanır.
2-Kuru soğan yemeklik doğranıp üzerine kıyma, yıkanmış pirinç, 1 tepeleme tatlı kaşığı salça (az yada çok zevke kalmış) 1 adet doğranmış domates, kıyılmış maydanoz, zeytinyağını  tuz ve baharatları ilave edip malzemeler birbirine karışıncaya kadar karıştırılıp biberlerin içerisine çok sıkı olmayacak şekilde doldurulup üzerlerine doğranmış domates konulup tencereye dizilir.
3-Tenceredeki biberlerin üzerine 2-3 kaşık sıvı yağ gezdirilip tepeleme dolu 1 tatlı kaşığı salça ve yeteri miktardaki tuz sıcak su ile inceltilip biberlerin üzerini geçecek kadar doldurulup pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirilir.

Hiç yorum yok: