23 Temmuz 2013 Salı

16.GÜN MENÜSÜ Ramazan Mutfakları'na sihirli eller dokunuyor

16. gün ramazan menüm ve Goldmaster Ramazan Etkinliği (Ramazan Mutfakları'na sihirli eller dokunuyor )2. menüm

Domatesli şehriye çorbası
İslim kebap
Mısır mücveri
Ev yapımı şeftali suyu
Kuru baklava

Mısır Mücveri
2 su bardağı konserve mısır (haşlanmış süt mısırı da olabilir)
3 yemek kaşığı un
1 yumurta
biraz kıyılmış maydanoz ve dereotu
tuz
baharat (karabiber, kırmızı biber)
Yapılışı
1-Mısırlar bir kabın içerisine konulur.
2-Üzerine diğer malzemeler ilave edilip karıştırılır.


3-Hazırlanan karışım kaşıkla alınıp kızgın yağda kızartılır.
4-Sarımsaklı yoğurtla ya da sade olarak sıcak servis yapılır.
 
Kuru Baklava
Malzemeler
1 su bardağı süt
2 adet yumurta 
yarım su bardağı sıvı yağ
1 fiske tuz
aldığı kadar un
içi
ceviz içi
toz şeker
üzerine 200 gr tereyağ 


Yapılışı
1-Süt,sıvı yağ, yumurta ve bir fiske tuz karıştırılıp içerisine aldığı kadar un ilave edilir. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır.
2-hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparılıp bezeler yapılır. Dinlenmeye bırakılır.
3-Her bir beze nişastalı un yarımıyla baklava inceliğinde açılır (burada önemli olan açma işlemini iyi yapabilmek)


4-Açılan yufkalara istenilen miktarda dövülmüş ceviz serpilir. Üzerine şeker serpilir. (ben her beze için 1,5 yemek kaşığı serptim iyi oldu ama daha tatlı severseniz şeker miktarını arttırabilirsiniz)5-ceviz ve şeker serpili yufka oklavaya sarılıp sarı büzme gibi büzdürülüp kesilerek tepsiye yerleştirilir.
6-Açma ve tepsiye yerleştirme işlemi bitince üzerine eritilip kızdırılmış tereyağ gezdirilip kızarıncaya kadar pişirilerek servis yapılır.

Hiç yorum yok: