Domatesli şehriye çorbası
İslim kebap
Mısır mücveri
Ev yapımı şeftali suyu
Kuru baklava
Mısır Mücveri
2 su bardağı konserve mısır (haşlanmış süt mısırı da olabilir)
3 yemek kaşığı un
1 yumurta
biraz kıyılmış maydanoz ve dereotu
tuz
baharat (karabiber, kırmızı biber)
Yapılışı
1-Mısırlar bir kabın içerisine konulur.
2-Üzerine diğer malzemeler ilave edilip karıştırılır.
3-Hazırlanan karışım kaşıkla alınıp kızgın yağda
kızartılır.
4-Sarımsaklı yoğurtla ya da sade olarak sıcak servis
yapılır.
Kuru Baklava
Malzemeler
1 su bardağı süt
2 adet yumurta
yarım su bardağı sıvı yağ
1 fiske tuz
aldığı kadar un
içi
ceviz içi
toz şeker
üzerine 200 gr tereyağ
1 su bardağı süt
2 adet yumurta
yarım su bardağı sıvı yağ
1 fiske tuz
aldığı kadar un
içi
ceviz içi
toz şeker
üzerine 200 gr tereyağ
Yapılışı
1-Süt,sıvı yağ, yumurta ve bir fiske tuz karıştırılıp içerisine aldığı kadar un ilave edilir. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır.
2-hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparılıp bezeler yapılır. Dinlenmeye bırakılır.
3-Her bir beze nişastalı un yarımıyla baklava inceliğinde açılır (burada önemli olan açma işlemini iyi yapabilmek)
1-Süt,sıvı yağ, yumurta ve bir fiske tuz karıştırılıp içerisine aldığı kadar un ilave edilir. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır.
2-hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparılıp bezeler yapılır. Dinlenmeye bırakılır.
3-Her bir beze nişastalı un yarımıyla baklava inceliğinde açılır (burada önemli olan açma işlemini iyi yapabilmek)
4-Açılan
yufkalara istenilen miktarda dövülmüş ceviz serpilir. Üzerine şeker serpilir.
(ben her beze için 1,5 yemek kaşığı serptim iyi oldu ama daha tatlı severseniz
şeker miktarını arttırabilirsiniz)5-ceviz ve şeker serpili yufka oklavaya sarılıp sarı
büzme gibi büzdürülüp kesilerek tepsiye yerleştirilir.
6-Açma ve tepsiye yerleştirme işlemi bitince üzerine eritilip kızdırılmış tereyağ gezdirilip kızarıncaya kadar pişirilerek servis yapılır.
6-Açma ve tepsiye yerleştirme işlemi bitince üzerine eritilip kızdırılmış tereyağ gezdirilip kızarıncaya kadar pişirilerek servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder