28 Temmuz 2013 Pazar

21.GÜN MENÜSÜ

21. GÜN PAZAR MENÜSÜ
Mantar çorbası
Kıymalı kabak dolması
Kaşık salata
Cevizli incir tatlısı


Kıymalı Kabak Dolması
Malzemeler
1 kg kabak
1 çay bardağı pirinç
200 gr kıyma
1 kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
Dereotu
zeytinyağı
tuz
 
 
Yapılışı
1-Kabaklar yıkanır ve kabak oyacağı ile kabukları sıyrılır ve ortadan 2 yada 3 e bölünerek içleri oyulur.
2-İçleri oyulan kabaklar sıvı yağda hafif kızartılır.
3-Diğer tarafta soğanlar çok ince doğranır üzerine kıyma, salçanın yarısı, boca doğranmış dereotu ve baharatlar ilave edilir (ben Şanlıurfa' dan yedi baharat karışımı getirtmiştim onu kullandım). Üzerine göz kararı birazda zeytinyağı gezdirip iç hazırlanır.
4-Hazırlanan iç malzemesi kabakların içerisine doldurulur ve yayvan bir tencereye dizilip üzerine kalan salça, çok az yağ ve tuz eklenip sıcak su ile inceltilerek eklenir ve pişmeye bırakılır.
5-Pişen dolma yoğurtla servis edilir.
 

Hiç yorum yok: