Malzemeler
1 su bardağı pirinç
2-3 adet enginar
Maydanoz
Dereotu
yeşil soğan
1-2 adet haşlanmış havuç
5-6 adet kornişon turşu
Sos
1 limon
Zeytin yağı
Nar ekşisi
Tuz
Hazırlanışı
1-Pirinç haşlanır ve soğuk sudan geçirilerek süzülür.
2-Enginar ve havuç haşlanır. Küçük doğranarak pirincin içerisine ilave edilir.
3-Diğer malzemelerde doğranıp hepsi pirinçle karıştırılır.
4-Son olarak sos malzemesi karıştırılıp servis yapılır.
3 yorum:
Zeytinyağlı enginarı çok severim amahiç bu şekilde denememiştim.Tarifi not aldım, ellerinize sağlık...
Son zamanda salatalara merak sardım bunu da hemen not ettim. Enginar mevsimi de geldi sayılır hemen deneyeceğim. Ellerinize sağlık.
Ay bu tarifi çok sevdim. Enginarım da var. O zaman yarına bu yapılır. Eline sağlık canımçok makbule geçti.
Yorum Gönder