5 Temmuz 2014 Cumartesi

Ramazan 9. gün menü

Ramazan 9. gün menü
Mantar çorbası
İzmir köfte
Sade pirinç pilavı
Üç renkli patates salatası
Portakallı irmik helvası




















Portakallı irmik helvası
Malzemeler
1 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı portakal suyu
1 su bardağı süt
1 portakal kabuğu rendesi
Yapılışı
1-Tereyağ ve irmik bir tencereye konur ve kavrulmaya başlanır. Yavaş yavaş karıştırılarak altın sarısı bir renk alıncaya kadar kavrulur.
2-Bu arada bir başka kabın içerisine süt, portakal suyu,şeker konulup şeker eriyinceye kadar karıştırılır.


3-Eriyen şekerli karışım ve portakal kabuğu kavrulan irmiğin üzerine dökülüp hızla karıştırılıp altı kısılarak suyu çekmesi sağlanır.
4-Suyu çeken helvanın altı kapatılıp karıştırılır ve  üzerine bir bez kapatılıp demlenmeye bırakılır.
5-Demlenen helva tabaklara alınıp servis yapılır.







Hiç yorum yok: