Maraş usulü tarhana çorbası
Hazır yufkadan pratik mantı
Karışık kızartma
Lokma
Hazır yufkadan pratik mantı
malzemeler
3 tane yufka (kişi sayısına göre arttırılıp azaltılabilir)Kişi başı 1 yufka olarak düşünülebilir.
100 gr kıyma
1 adet kuru soğan
baharat (karabiber, kırmızı biber)
tuz
Kızartmak için sıvı yağ
Üzeri için yoğurt
sarımsak
yağ ve nane
Yapılışı
1-Kuru soğan çok ince kıyılır. Üzerine kıyma ve baharatlar konulup karıştırılır.
2-Yufkalar ortadan ikiye bölünerek yarım ay haline getirilir.
3-Hazırlanan kıymalı iç geniş kenara yayılarak sıkı bir şekilde sarılır.
4-Kenar kısımlarına su sürülerek rulonun yapışması sağlanır.
5-Hazırlanan ince rulolar 1 parmak enliliğinde kesilir ve yağda kızartılır.
6-Bu arada sarımsaklı yoğurt hazırlanır ve kızaran çıtır yufkaların üzerine dökülür.
7-En üste nane yakılıp istenilen baharatlarla süslenerek servis yapılır.
Hazır yufkadan pratik mantı
malzemeler
3 tane yufka (kişi sayısına göre arttırılıp azaltılabilir)Kişi başı 1 yufka olarak düşünülebilir.
100 gr kıyma
1 adet kuru soğan
baharat (karabiber, kırmızı biber)
tuz
Kızartmak için sıvı yağ
Üzeri için yoğurt
sarımsak
yağ ve nane
Yapılışı
1-Kuru soğan çok ince kıyılır. Üzerine kıyma ve baharatlar konulup karıştırılır.
2-Yufkalar ortadan ikiye bölünerek yarım ay haline getirilir.
3-Hazırlanan kıymalı iç geniş kenara yayılarak sıkı bir şekilde sarılır.
4-Kenar kısımlarına su sürülerek rulonun yapışması sağlanır.
5-Hazırlanan ince rulolar 1 parmak enliliğinde kesilir ve yağda kızartılır.
6-Bu arada sarımsaklı yoğurt hazırlanır ve kızaran çıtır yufkaların üzerine dökülür.
7-En üste nane yakılıp istenilen baharatlarla süslenerek servis yapılır.
1 yorum:
Ellerine saglik, özellikle hazır yufkadan mantı nefis görünüyor: )
Yorum Gönder