24 Temmuz 2014 Perşembe

Ramazan 28 gün menü Sodalı Çıtır Tavuk Yapılışı

 

 
Tarhana çorbası
Sodalı tavuk göğsü
Şehriye pilavı
Domatesli kızartma
Portakallı irmik helvası
 
 

Sodalı tavuk göğsü
Malzemeler
2-3 adet tavuk göğsü
Sos
yarım su bardağı mısır nişastası
yarım su bardağı un
1 yumurta
1 yemek kaşığı susam
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
istenirse kırmızı toz biber ve köri
 
Hazırlanışı
1-Öncelikle tavuk etlerini küp şeklinde doğranır.
2-Sos malzemeleri karıştırılarak boza kıvamında bir karışım elde edilir.
3-Hazırlanan bu karışıma doğranmış tavuk göğüsleri konur ve en az 2-3 saat bekletilir.
4-Sostan alınan tavuklar küçük şişlere yada kürdanlara dizilerek sıvı yağda kızartılır. Yanında pilavla salata ile servis yapılır.
 
 
 

 
 

1 yorum:

oruk dedi ki...

ayy ne güzel bir tarifmiş bu sibelcim,deneyeceğim.Eline sağlık .