Ramazan 29 gün menü #ramazan #iftar #ramazanlezzetleri #Canlı Mutfak
Yoğurtlu yeşil mercimekli erişte çorbası
Patlıcan kebabı
Nohutlu pilav
Semizotu salatası
Pudingli kek
Patlıcan kebabı
Malzemeler
Patlıcan
250gr. dana kıyması
1 adet soğan
1 dilim ekmek içi
tuz
karabiber
kırmızı toz biber
Hazırlanışı
1-Soğan çok ince kıyılır, kıyma, ekmek içi ve baharatlarla karıştırılıp köfte harcı haline getirilir.
2-Hazırlanan köfte harcından yuvarlak köfteler hazırlanır.
3-Hazırlanan köfteler patlıcanların arasına yerleştirilir. Varsa bir şişe takılarak bir tepsi içerisine alınır. Üzerleri yağlanarak fırına yerleştirilip patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder