Bulgur çorbası
Tavuklu kapama
Köz Kırmızı biber
Yoğurtlu mor salata
Cevizli güllaç
Tavuklu kapama
Köz Kırmızı biber
Yoğurtlu mor salata
Cevizli güllaç
Tavuklu kapama
Malzemeler
· 3 adet tavuk incik (kişi sayısı kadar)
· 1,5 su bardağı pirinç
· 1 küçük kuru soğan
· 1 yemek kaşığı tereyağ
· 3 su bardağı su (yarısı tavuk suyu yarısı normal su)
Hazırlanışı:
1-Tavuk incikler güzelce haşlanır.
2-Bu arada tereyağ konulup üzerine incecik doğranan soğanlar eklenip bir güzel kavrulur. Daha sonra pirinçler ilave edilerek kavurma işlemine devam edilir.
3-Kavrulan pirinçlerin üzerine su konularak fırına dayanıklı bir tepsi içine boşaltılır.
4-Son olarak haşlanmış incikler pilav üzerine yerleştirilerek fırına verilir.
5-Pirinçler pişip suyunu çekinceye kadar fırında pişirilip servis yapılır.
1 yorum:
Harika bir mönü olmus.Hayirli iftarlar.
Yorum Gönder