1 Temmuz 2014 Salı
Ramazan 5. gün menü Fırın Makarna
Şehriyeli yoğurt çorbası
Etli sarma
zahter salatası
Sucuklu fırın makarna
karpuz
Sucuklu fırın makarna
Malzemeler
1 paket fırın makarna
1 paket MARET sucuk
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yumurta
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı
1-Makarnalar tuzlu suda haşlanır.
2-Makarna haşlanırken beşamel sos yapılır. Bunun için tere yağ konulup eritilir üzerine un konulup unun rengi sararana kadar kavrulur.
3-kavrulan unun üzerine yavaş yavaş soğuk süt dökülüp topaklaşmasına meydan vermeden karıştırılarak muhallebi gibi pişirilir.
4-Pişen sos hafif ılıyınca içerisine muskat rendelenir, tuz ilave edilip 1 tanede yumurta kırılarak iyice karıştırılıp içerisine MARET sucuklar doğranarak haşlanmış makarna ile iyice karıştırılır.
5-Sosla karışan makarna pişirme kabına konulup üzerine kaşar rendesi serpilerek fırında pişirilip sıcak servis yapılır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
Ne harika oldu, Face çıkalı beri blog ziyaretlerini özlemişim. Nostalji iyi oldu, ellerine sağlık Sibelcim :*
Fırın makarnayı bizde çok severiz,eline saglik..
Yorum Gönder