2 Temmuz 2014 Çarşamba

Ramazan 6. gün menü Portakallı revani

Mercimek çorbası
Roka salatası








Pirinç pilavı
İslim kebabı (kürdan kebabı)







Zeytinyağlı Yaprak sarma







Portakallı Revani






Portakallı revani
Malzemeler
3 yumurta
1/2 su bardağı şeker
1  su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı un
1/2 su bardağı irmik
1 çay kaşığı karbonat
Portakal kabuğu rendesi
Ayrıca 1 su bardağı su
1/2 su bardağı portakal suyu
Üzeri için:
1 paket krem şanti
1 çay bardağı portakal suyu


Şerbeti
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı
1-Şeker ve yumurta beyazlayıncaya kadar çırpılır.
2-Çırpılan harcın içerisine yoğurt konulup karıştırılır. Üzerine irmik, un, vanilya ve kabartma tozu (üzerine limon sıkılarak) eklenir ve karıştırılarak tepsiye yayılır.
3-Tatlı kek gibi pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz üzerine Portakal suyu ve normal su dökülerek dinlendirilir.
4-Revani fırına konulmadan önce 3 su bardağı şeker, 3 su bardağı su ile şerbeti hazırlanır. Şerbet inmeye yakın limon suyu ilave dilip ocaktan alınır. (sıvı bir şerbet olacak)5-Son olarak hazırlanmış olan ılık şerbet dökülüp dinlenmeye bırakılır.
6-Üzerine portakallı krem şanti sürülerek servis yapılır. Bunun için 1 paket krem şantinin üzerine bir çay bardağı portakal suyu eklenerek şanti çırpılıp revani üzerinde kullanılır.





Hiç yorum yok: