18 Temmuz 2014 Cuma

Ramazan 21 gün menü

Ramazan 21 gün menü ‪#‎ramazan‬ ‪#‎iftar‬ ‪#‎ramazanlezzetleri‬ ‪#‎Canlı‬ Mutfak
Un çorbası
Patates oturtma
Fesleğenli roka salatası
Elmalı strudel
Un Çorbası
Malzemeler
2,5 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
 biraz sıvı yağ
1 su bardağı süt
Tuz
Toz kırmızıbiber
YAPILIŞI:
1-Tencereye sıvı yağ konulup üzerine un ilave ederek un kokusu çıkana kadar kavurulur.
2-Kavurulan unun üzerine  soğuk sütü ve yeterli miktarda suyu konulup kaynamaya bırakılır.
3-5-10 dakika kaynattıktan sonra tuz ilave edilerek ocağın altı kapatılır.
4-Servis sırasında tereyağını kokusu çıkana kadar kızdırıp üzerine  toz kırmızı biber konulup çorbanın üzerine gezdirilerek afiyetle yenir.
 
 
 

 
 

1 yorum:

oruk dedi ki...

sibelcim ellerine kollarına sağlık canım,nefis yemekler yapıyorsun,her gün ayrı bir tarif,çok beğeniyorum.