Ramazan 17 gün menü
közlenmiş patlıcan çorbası
Tavuk şiş
Maydanozlu bulgur pilavı
Deniz börülcesi salatası
Şeftalili kek
Maydanozlu Bulgur Pilavı
- 2 s.b bulgur
- 5 s.b su (ben etsuyu ve normal su karıştırdım)
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 baş soğan
- yarım demet maydanoz
- Hazırlanışı
1-Öncelikle soğanlar yemeklik doğranıp tereyağı ile bir tencerede sarartılır.
2-Daha sonra içerisine salça ilave edilip biraz daha kavrulup bulgurlar ilave edilir.
3-Bir iki dakika kavrulan bulgurların üzerine et suyu ve normal su eklenip tuzu da damak zevkinize göre ekleyip altını kısılarak kaynamaya bırakılır.
4-Suyunu çeken pilavın üzerine kıyılmış maydanoz ilave edilip karıştırılarak pilav demlenmeye bırakılır. - 5-Demlenen pilav servis edilir.
1 yorum:
En sağlıklı pilav ellerine sğlık.Maydanozda çok yakışır.
Yorum Gönder