21 Temmuz 2014 Pazartesi

Ramazan 24 gün menü ‪#‎ramazan‬ ‪#‎iftar‬ ‪#‎ramazanlezzetleri‬ ‪#‎Canlı‬ Mutfak
Sulu köfte
Maş fasulye salatası
Zeytinyağlı patlıcan
Tahinli çıtır

 
  MALZEMELER
  200 gr kıyma 
  2 kuru soğan (biri içine)
  1 çay bardağı ince bulgur
  1 yumurta akı
  1 yemek kaşığı domates salçası
  4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  Karabiber
  Pul biber
  Tuz
  Patates
HAZIRLANIŞI
1-Öncelikle köfte hazırlanır. Bunun için kıyma, ince bulgur, rendelenmiş kuru soğan, yumurta akı, tuz ve karabiber ilavesiyle yoğrulur. Nohuttan biraz büyük köfteler hazırlanır.
2-Hazırlanan köfteler un serpilmiş bir tepsiye alınır. Sallanarak köftelerin her tarafının una bulanması sağlanır.
3-Kuru soğan ufak doğranır. Sıvı yağla beraber tencereye alınır, kısık ateşte pembeleşene kadar kavrulur. Üzerine domates salçası eklenerek kavurma işlemine devam edilir.
3-Kavrulan soğanlı salçanın üzerine kaynar su eklenir ve içerisine hazırlanan köftelerle köfte büyüklüğünde doğranmış patatesler konularak pişmeye bırakılır.
4-Pişmeye yakın yeter miktarda tuz ilave edilerek yemek ocaktan alınır.

 



Hiç yorum yok: