Sulu köfte
Zeytinyağlı patlıcan
Tahinli çıtır
MALZEMELER
200 gr kıyma
2 kuru soğan (biri içine)
1 çay bardağı ince bulgur
1 yumurta akı
1 yemek kaşığı domates salçası
4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
Karabiber
Pul biber
Tuz
Patates
HAZIRLANIŞI
1-Öncelikle köfte hazırlanır. Bunun için kıyma, ince bulgur, rendelenmiş kuru soğan, yumurta akı, tuz ve karabiber ilavesiyle yoğrulur. Nohuttan biraz büyük köfteler hazırlanır. 2-Hazırlanan köfteler un serpilmiş bir tepsiye alınır. Sallanarak köftelerin her tarafının una bulanması sağlanır.
3-Kuru soğan ufak doğranır. Sıvı yağla beraber tencereye alınır, kısık ateşte pembeleşene kadar kavrulur. Üzerine domates salçası eklenerek kavurma işlemine devam edilir.
3-Kavrulan soğanlı salçanın üzerine kaynar su eklenir ve içerisine hazırlanan köftelerle köfte büyüklüğünde doğranmış patatesler konularak pişmeye bırakılır.
4-Pişmeye yakın yeter miktarda tuz ilave edilerek yemek ocaktan alınır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder