Malzemeler
· 2 yemek kaşığı toz tarhana
- 4-5 su bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2-3 diş sarımsak
Hazırlanışı
1- Toz tarhana bir kaseye konulur üzerine su ilave edilip bir süre yumuşaması beklenilir.
2- Diğer tarafta bir tencereye yağ konulur üzerine salça, nane ve arzu edilirse kıyılmış sarımsak konulup kavrulur.
3- Kavrulan salça üzerine ezilmiş tarhana ilave edilip karıştırılır.
4- Üzerine takriben 4-5 su bardağı su ilave edilip karıştırılarak pişirilir. (Kullanılan bardağın büyüklüğüne göre suyu ayarlayabilirsiniz.)
5- 5-10 dakika daha kaynatılıp servis yapılır.
Soğuk kış günlerinin bence en güzel çorbalarından
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder