5 Şubat 2011 Cumartesi

Tarhana Çorbası


Malzemeler
·        2 yemek kaşığı toz tarhana
  • 4-5 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2-3 diş sarımsak
Hazırlanışı
1-     Toz tarhana bir kaseye konulur üzerine su ilave edilip bir süre yumuşaması beklenilir.
2-     Diğer tarafta bir tencereye yağ konulur üzerine salça, nane ve arzu edilirse kıyılmış sarımsak konulup kavrulur.
3-     Kavrulan salça üzerine ezilmiş tarhana ilave edilip karıştırılır.
4-     Üzerine takriben 4-5 su bardağı su ilave edilip karıştırılarak pişirilir. (Kullanılan bardağın büyüklüğüne göre suyu  ayarlayabilirsiniz.)
5-     5-10 dakika daha kaynatılıp servis yapılır.

Soğuk kış günlerinin bence en güzel çorbalarından

Hiç yorum yok: