Malzemeler
·       150 -200 gr bamya (aldığım taze bamyaların irilerini seçip kullandım)
·       1 yumurta akı
·       1 yemek kaşığı un
·       ½ çay bardağı kadar soda ya da su
·       Tuz
Sos:
·       3-4 adet domates
·       1-2 diş sarımsak
·       4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı:          
1-Bamyalar temizlenip 3-5 dk. haşlanır.
2-Yumurta akı biraz tuzla birlikte köpük olacak şekilde çırpılır.
3-İçerisine un ve soda ilave edilerek boza kıvamına gelinceye kadar karıştırılır.
4-Hafif haşlanan bamyalar sosa bulanarak sıvı yağda kızartılır.
5-Bu arada domateslerin kabukları soyulup küçük doğranır. Bir tavaya konularak üzerine yağ ve dövülmüş sarımsak ilave edilerek pişirilip sos hazırlanır.
6-Hazırlanan sos bamyaların üzerine dökülerek servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder