Malzemeler
· 2 yumurta
· 1 su bardağı pudra şekeri
· 100 gr margarin
· 1 paket vanilya
· ½ paket kabartma tozu
· Aldığı kadar un (13 yemek kaşığı kadar)
Kreması için:
· 3 yemek kaşığı un
· 6 yemek kaşığı şeker
· ½ litre süt
· 1 paket vanilya,
· 1 poşet krem şantii
· 1 çay bardağı süt
Üzeri için:
· Kiraz
Hazırlanışı:
1-Öncelikle tartölet kalıpları yağlanır.
2-Diğer tarafta un ve yağ konulup birbirine yedirilir.
3-Daha sonra içerisine yumurta, şeker, 1 paket vanilya ve ½ paket kabartma tozu ilave edilerek tart hamuru yoğrulur.
4-Hazırlanan hamur merdane ile açılıp tartölet kalıplarına yerleştirilir. Fırında pişirilir.
5-Bu arada 3 yemek kaşığı un, 6 yemek kaşığı şeker ve ½ litre süt ile krema pişirilir.
6-Krema soğuyunca içerisine 1 çay bardağı süt ile hazırlanan krem şanti ve vanilya konulup hepsi beraber mikserle çırpılır.
7-Hazırlanan krema krema torbası yardımıyla tartöletlere sıkılıp üzerlerine 1 tane çekirdekleri çıkarılmış kiraz konulup buzdolabında dinlendirilir. Soğuyunca servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder