4 Haziran 2012 Pazartesi

Fırında Kremalı Brokoli


Fırında Kemalı Brokoli
Brokoli çok sevdiğim bir sebzedir. Ve evde çok sık pişer değişik bir tarif bulduğum zamanda onu kendime göre uyarlayıp mutlaka pişiririm. Bu tarifi de internette yemek sitelerini dolaşırken alıp bir köşeye yazmışım. Hatta denemişim ve resimlemişim ama sitemde yaşadığım aksaklıklardan dolayı bir türlü ekleyememişim. Artık ekleme zamanı geldiğini düşünüp güzel bir tarifi sizlerle paylaşmaya karar verdim.
 
Malzemeler
·        500 gr brokoli
·        2 orta boy havuç
·        1 orta boy kuru soğan
·        1 büyük boy patates
·        1/2 demet ince kıyılmış maydanoz ve dereotu
·        1 kutu hazır krema
·        2 yumurta (sarı ve beyazları ayrılmış)
·        1 çay bardağı zeytinyağı
·        Tuz, karabiber, yenibahar, pul biber, kekik, kimyon
·        Üzeri için kaşar peyniri
Hazırlanışı:
1 Brokolileri tuzlu kaynar suya atın ve 5-6 dakika diri kalacak şekilde haşlayıp süzün, soğuk sudan geçirip bir kenara alın. 
2-Diğer tarafta soğanları yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavurun. Üzerine rendelenmiş patates ve havuçları ekleyip kavurmaya devam edin.
3-Sebzeler hafif yumuşayıncaya kadar pişirip üzerine baharatları ve tuzu ekleyip (sevip sevmeme durumuna göre  baharatları ayarlayabilirsiniz) ocağın altını kapatın içerisine kıyılmış dereotu ve maydanozu ilave edip karıştırarak bir borcama yayın.
4-Borcama yayılmış sebzelerin üzerine haşlanmış brokolileri dizin.
5- Başka bir kapta krema, yumurta sarıları, miktarını zevkinize göre ayarlayacağınız karabiber, kimyon, tuz ve kekiği tel çırpıcı ile hızlıca karıştırıp köpürtün. Onun üzerine de Yumurta beyazlarını da başka bir kapta tuz ilave ederek hızlıca mikserleryip köpük köpük oluncaya  kadar çırpın ve yavaşça köpüğünü söndürmeden kremalı karışıma ekleyerek çok hafif karıştırıp hazırlanan karışımı borcama yayılmış sebzeli brokolilerin üzerine yayın.
6-Son olarak üzerine kaşar peyniri serpip (bu işlemi pişmeye yakında yapabilirsiniz) fırında kızarıp kremalı karışımla sebzeler bütünleşinceye kadar pişirip. Sıcak servis yapın.

1 yorum:

sarımutfak-hande dedi ki...

besleyici ve lezzetli olmuş ellerine sağlık çok güzel canım