13 Haziran 2012 Çarşamba

Soğan Çorbası

 Uzun zaman önce yapıp da siteye koyamadığım tarifleri yavaş yavaş eklemeye başladım.
Malzemeler
·       3 orta boy kuru soğan
·       2 yemek kaşığı un
·       1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
·       3 su bardağı su
·       1 su bardağı süt
·       1 yumurta
·       Üzeri için kıtır ekmek
Hazırlanışı:                     
1-Soğanlar yemeklik doğranıp sıvı yağ ile rengi değişene kadar kavrulur.
2-İçine un ilave edilip un kokusu gidinceye kadar soğanla kavurma işlemine devam edilir.
3-Daha sonra içerisine su ve tuz ilave edilip kaynamaya bırakılır. Kaynayan ve kıvamlanan çorba blenderdan geçirilerek pürüzsüz bir karışım elde edilir.
4-Bir başka tabakta yumurta  sarısı ve süt çırpılarak terbiye hazırlanır. Hazırlanan terbiye kaynamakta olan çorbaya ılıklaştırılarak ilave edilir. Bir iki taşım kaynadıktan sonra altı kapatılır.
5-Ara ara karıştırılarak kaymak tutması ve topaklaşması önlenir.
6-Servis sırasında üzerine kızarmış ekmek parçaları konularak servis yapılır.

Hiç yorum yok: