7 Ağustos 2013 Çarşamba

Fildişi turuf

Malzemeler
200 gr beyaz çikolata
 20 gr tereyağ
 1 Kutu krema
 
Hazırlanışı:
1.Krema bir tencerede kaynatılır.
2-Kaynayan krema ocaktan alınıp içerisine kırılmış çikolata ve yağ ilave edilip karıştırılır.
3-Karışım buz dolabında 4-5 saat bekletilir.
4-Buz dolabından çıkartılıp mikserle karıştırılır. Karışan çikolatadan yuvarlaklar yapılıp Hindistan cevizine bulanarak servis yapılır.
Not:Aynı işlem sütlü çikolata,bitter çikolata ilede yapılır. Dış kaplamaların isteğe göre değiştirilebilir.

2 yorum:

Sema'dan Lezzetler dedi ki...

Eline sağlık arkadaşım bunlar çok nefis olmuşlar.Ben bir kaç tane alırım.:))Bayramın mübarek olsun sevgilerimle..

lezzettabağı dedi ki...

Sibelciğim tarif için eline sağlık. çok hoş görünüyorlar . mutlu huzurlu nice bayramlar diliyorum, sevgiler bırakıyorum güzel bloğuna..