Malzemeler
3 adet pancar (büyüklüğüne göre sayı artırılıp eksiltilebilir)
1 çay bardağı ince bulgur
yarım demet maydanoz
yarım demet dereotu
4-5 sap yeşil soğan
yarım su bardağı ceviz
1 limon
1 çay bardağı sirke
nar ekşisi
zeytin yağ
1 baş kadar sarımsak
tuz
Yapılışı
1-Pancarları soyup bir kaç parçaya bölüp yumuşayıncaya kadar haşlayın.
2-Bir kabın içerisine 1 çay bardağı ince bulguru koyup üzerine 2 çay bardağı pancarın haşlama suyunu ilave edip bulgurun kısır gibi şişmesini bekleyin.
3-Bu arada pancarları soğutup minik minik doğrayın.
4-Diğer tarafta içine konulacak yeşillikleri doğrayıp bekletin.
5-Şişen bulgurun üzerine doğradığınız pancarları ve yeşillikleri ilave edip karıştırın. Son olarak sarımsakları ince ince doğrayın hatta bir iki tanesini ezerek içerisine ilave edip üzerine limon suyu, sirke, yağ, tuz ve nar ekşisini ilave edip karıştırın.
6-Son olarak kıyılmış cevizleri de ilave edip servise hazırlayın.
Not: Ekşiliğini ve içerisine koyduğunuz cevizi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
4 yorum:
Elinize sağlık Sibel hanım çok sağlıklı ve nefis bir salata olmuş sevgilerimle..
Bazen elimde pancar olduğu zaman ne yapacağımı şaşırıyorum pek sevmediğim için. Genelde turşu oluyor. Gerçekten güzel fikirmiş. Belki şeker pancarı ile de yapılabilir. Ellerinize sağlık. Selamlar. :)
kIRMIZI PANCARN FAYDALARINI SON GÜNLERDE DAHA ÇOK KONUŞUR OLDULAR..Fazla tüketmesemde salatasını yada renk vermek için kullanıyorum bende..Elinize sağlık sevgiler.
kIRMIZI PANCARN FAYDALARINI SON GÜNLERDE DAHA ÇOK KONUŞUR OLDULAR..Fazla tüketmesemde salatasını yada renk vermek için kullanıyorum bende..Elinize sağlık sevgiler.
Yorum Gönder