Yapalı çok uzun zaman olmasına rağmen midye börek tarifimi koymadığımı fark ettim.
Bu börek için
Malzemeler
yufka (misafire göre yufka sayısını ayarlayabilirsiniz)
Sos için
1 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
İç malzemesi
Peynir
Hazırlanışı
1-Öncelikle 1 yumurta, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı sıvı yağ iyice karıştırıp sos malzemesini hazırlayalım.
2-Daha sonra her yufkayı 4 eşit parçaya bölerek üçgenler elde edelim.
3-Üçgenlerin üzerine 1,5 yemek kaşığı sos döküp peyniri her tarafına yayalım. Peynir büzgü işlemi yapıldıktan sonrada konulabilir.
4-Geniş kenardan uca doğru elimizle böreği büzelim. Büzülen iki ucu aşağıda birleştirelim.
5-Kendi etrafında döndürerek böreğimizi tamamlayalım. Kalan sosun üzerine 1 yumurta saha ilave ederek böreklerin üzerine sürüp fırında kızarttıktan sonra sıcak servis yapalım.
13 yorum:
Ellerinize sağlık ilk defa gördüm bunu deneyeyim:)
Sevgiler
çok güzel görüyor eminim tadıda nefistir ellrinize sağlık. bu arada sizi takipteyim fakat sanırım isim olarak kaydetmiş bir kaç bloğda farkettim en kısa sürede halletmeye çalışıcam bende beklerim bloğuma sevgilerle.
Ben de yeni yaptım çok iyi oluyor bu börek..
Ellerinize sağlık:)))
Ellerinize sağlık :)
İnsan hamur işini görünce dayanamıyor. Tok olmama rağmen görünce imrendim. :)) Ellerinize sağlık.
ellerinize sağlık.. Bu börekler her zaman mutfağın bir köşesinde bulunmalı... :) Çok lezizdir eminim.. Sevgiler..)
midye böreğin farklı bir versiyonunu olusturmussunuz elinize saglık
Ellerinize sağlık. Böreği bir de böyle denemeli.
Ellerinize saglik.. Cay saati icin guzel bir borek..
Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık :)
Çok sevdiğim lezzetlerden ellerine sağlık sibelcim börek tarifleri nefis oluyor sevgiler
kolay da görünüyor ama çok becerikli olduğumda hiç denemedim bile..
Yorum Gönder