20 Temmuz 2012 Cuma

Portakallı Kereviz

Malzemeler
·       1 kg kereviz
·       1 su bardağı portakal suyu
·       ½ su bardağı sıvı yağ
·       2 adet patates
·       2 adet havuç
·       1 küçük kuru soğan
·       1 yemek kaşığı toz şeker,yeteri kadar tuz
·       1 limon
Hazırlanışı:
1.Kereviz, havuç, patates soyulur ve kararmaması için limon sıkılmış su içerisine konulur.
2.Bir tencereye soğanlar yarın ay şeklinde doğranıp en alta konulur. Üzerine yarım halka şeklinde doğranan sebzeler karışık şekilde konulur.
3.Sebzelerin üzerine şeker, tuz, yağ, portakal suyu, yarım limon suyu ve üzerini geçecek kadar su ilave edilerek pişirilir.
4.Varsa kerevizin yeşil sapları da doğranır. Pişen kereviz arzuya göre sıcak veya soğuk olarak tüketilir.
 

Hiç yorum yok: