25 Mart 2013 Pazartesi

Sultan lokumu


Bu tarif çok öncelerden kalma ilk kez portakal ağacında görmüştüm yaptığımda da yiyen herkes beğendi çok güzel oluyor tavsiye ederim.


Malzemeler
·       1 kg. süt
·       1 paket (250 gr) margarin
·       2 su bardağı şeker
·       1 paket vanilya
·       2 su bardağı + 2 yemek kaşığı un,
·       fındık
Hazırlanışı:
1- Öncelikle un ve yağ hafif kahverengi olacak şekilde kavrulur.
2-Daha sonra  şekeri ekleyip kavurmaya devam edin.
3-Kavurma işlemi bitince sütü azar azar ekleyin topaklanmasına meydan vermeden çırparak oldukça yoğun bir muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
4-Ocaktan indirir indirmez hemen vanilyayı ekleyip 10 dk. mikserle çırpın.
5-Buzdolabında en az 2-3 saat bekletin. Soğuyunca her birinden ceviz büyüklüğünde parçalar alıp  içine fındık koyup kapatın ve yuvarlayın.
6-Hazırladığınız lokumları hindistan cevizi serpilmiş tepsiye dizin. Her tarafının hindistan cevizine bulanmasını sağlayıp, kürdan batırın. servis edene kadar buzdolabında saklayın.

2 yorum:

Tatlı'dan Tuzlu'ya.. dedi ki...

Bayılırım ben buna, ellerine sağlık canım..

Asiye VURAN dedi ki...

ellerinize sağlık kesin denemeliyim bu tarifi sevgiler