Bugünlerde bayat ekmekleri değerlendirme çalışmaları yapıyorum. Bunlardan biri hafta sonunda yaptığım portakal soslu bayat ekmek keki.
Malzemeler
2 yumurta
1 su bardağ şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
9 yemek kaşığı bayat ekmek unu
1,5 yemek kaşığı nişasta
1,5 yemek kaşığı un
yarım su bardağı sıvı yağ
yarım su bardağı portakal suyu
üzeri için 1 su bardağı portakal suyuna 2 tatlı kaşığı şeker
Yapılışı
1-Yumurta ve şeker çırpılı içerisine sıvı yağ, portakal suyu, vanilya ve kabartma tozu konulup karıştırılır.
2-Daha sonra un, nişasta ve ekmek unu (ben bayat ekmekleri kurutup çok hafif fırınladıktan sonra robotta çekip kullanıyorum) ekleyip yağlanmış kek kalıbına döküp fırında pişiriyoruz.
3-Bu arada üzeri için şekeri çok az sıcak suda eritip üzerine sıkılmış portakal suyunu ilave edip bir kenarda bekletilir.
4-Kek piştikten sonra fırında ilk sıcaklığı geçinceye kadar bekletip üzerine şekerli portakal sosu dökülüp kek servis edilir.
6 yorum:
Ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor.
Canım nefis görünüyor ohhh mis gibi portakal kokuyordur şimdi.Ellerine sağlık
Bayat ekmekleri değerlendirmek için çeşitli yöntemler kullanıyordum ama kek yapmayı düşünmemiştim..ellerine sağlık canım..Hem de portakallı..:)
Eline sağlık çok lezzetli görünüyor..
http://pinarintarifdefteri.blogspot.com.tr/ canım ellerine sağlık...degısık olmuş..nefıs gorunuyor..sevgılerımı bırakıyorum..
Eline sağlık canım ne güzel düşünmüşsün:))
Yorum Gönder