Malzemeler
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağ veya margarin
1 yumurta
1 çay bardağı sarı üzüm
1 portakal kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sulu yoğurt
aldığı kadar un
Hazırlanışı
1-Tüm malzemeler konulup karıştırılır. Daha sonra üzerine yavaş yavaş un ilave edilerek hamur yapılır. Eğer yumuşak bir kurabiye istiyorsanız un miktarını çok koymayım. Ama daha sert kurabiyelerden hoşlanıyorsanız un miktarını arttırarak daha sert bir hamur elde edebiliriniz.
2-Hazırladığınız hamuru ister yuvarlayarak şekil verin isterseniz dondurma kaşığı ile şekillendirip fırında pişirip servis yapın.
Not: Ağzı kapaklı bir kavanozda günlerce saklayabilirsiniz. Dayanıklı bir kurabiyedir.
13 yorum:
Ellerinize sağlık. üzümlü kurabiyeleri çok severim her ne kadar eskisi gibi yemesem de:) malum kilolar yüzünden:))
elinize sağlık, tam cay ya da kahvelik olmuş.
Çok eski ama çokta sevilen bir lezzet.Çok güzel görünüyor ellerine sağlık marifetli arkadaşım.
Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık. :D www.acemiden.com
Güzeldir üzümlü kurabiye. Hatta benim küçük bol üzümlüleri seçer hep:))) ellerinize sağlık
üzümlü lezzetlere bayılıyorum ellerine sağlık sevgiler
elinize sağlık. çok nefis gözüküyor. Ayrıca puding dolgulu tartınız da bir harika. sevgiler..
Ellerine sağlık Sibelcim,hem iş,hem çocuklar hem blog mutfak maaşallah sana canım.
Çok güzel... Ellerinize sağlık...:)
Ellerine sağlık hep bunlar yüzünden kilo alıyoruz ama :D
çok severimm
Eşim bana sık sık yaptırır, çok severiz hepimiz. Ellerine sağlık
Sevgiler
Miss.. bir bardak da çay.. tam da bunlar lazım şu saat de.. ellerinize sağlık..
Yorum Gönder