10 Temmuz 2013 Çarşamba

2. GÜN MENÜSÜ

Mercimek çorbası
Karnabahar graten
 
Tel Şehriye Salatası
Çilek soslu tavuk göğsü 
 
 
 Çilek Soslu Tavuk Göğsü
Malzemeler
6 su bardağı süt
100 gram margarin
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı nişasta
SOS
çilek
Pudra şekeri
 Hazırlanışı
1-Bir tencereye unu ve yağı koyup un kokusu çıkıncaya kadar karıştırıyoruz,. Daha sonra üzerine nişasta, seker ve sütü ilave edip topaklanmadan karıştırıp muhallebi kıvamında pişiriyoruz.
2-Ocaktamn aldıktan sonra içine vanilyayı koyup mikserle 5-10 dk. çırpıp kaselere boşaltıyoruz.
3-Muhallebi soğurken arzu ettiğimiz kadar çileğe şeker ilave ederek mikserle çırpıp kaselerin üzerime boşaltıp soğuyunca servis yapıyoruz.

1 yorum:

anne eli gibi dedi ki...

tam benlik bir menü olmuş,eline sağlık canım...