4 Haziran 2016 Cumartesi

Vişneli Ekmek Kadayıfı

Malzemeler
1 adet ekmek kadayıfı
1 kg şeker
1 lt su
yarım kilo vişne
sunum için kaymak
Hazırlanışı.
1-Ekmek kadayıfı alınır ve üzerine ılık su dökülüp biraz ıslatıldıktan sonra fazla suyu kağıt havlularla alınıp bir tepsiye konulur.
2-Bu arada vişneler şeker ve su bir kapta biraz kaynatılarak vişnelerin rengi ve özünün suya geçmesi sağlanır.
3-Bir kevgirden süzülerek varsa çekirdek ve özü ayrılarak vişne şerbeti tepsideki ekmek kadayıfının üzerine dökülüp ocak üzerinde ağır ateşte yavaş yavaş içi çektirilerek pişirilir. 
4-Bu arada üzerine çöp şiş batırılarak şerbetin tatlının her tarafına çekmesi sağlanır.
5-Tüm şerbeti çekince dinlendirilip üzerine kaymak konularak servis yapılır.





6 yorum:

Adsız dedi ki...

Nasıl güzeldir bu şimdi. Hem vişneli olması hem de kaymaklı ve şerbetli bir tatlı olması beni benden aldı. Ellerine sağlık Sibelcim

Gamze Esra Ersöz dedi ki...

Ellerinize sağlık, vişneli vişneli tam yaza uygun bir tatlı olmuş...

hcrsnrblogspot.com dedi ki...

Elinize sağlık .Sevgiler :)

sihirlimavi dedi ki...

Bi ara ne sık yapardım, iyi hatırlattınız :)
Ellerinize sağlık :)

Moda Düşleri dedi ki...

Yaz ayları için enfes bir tatlı elinize sağlık :)

ilhan dedi ki...

Vşnenin de tam zamanı. Zaten meyveli tatlıları çok seviyorum. Pratikmş ayrıca ellerinize sağlık.