9 Mart 2017 Perşembe

peynir kenarlı pizza


Malzemeler
Hamuru için
1 çay bardağı su 
2 çay bardağı süt
yarım çay bardağı sıvı yağ
yarım paket yaş maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz (miktar size bağlı)
aldığı kadar un
Sosu
1 yemek kaşığı domates salçası
yarım yemek kaşığı tatlı biber salçası
varsa 2 yemek kaşığı ketçap (şart değil)
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı kekik
inceltmek için yarım çay bardağı su
üzeri için
sucuk
kaşar
mısır
biber
mantar vb. Siz neli seviyorsanız o malzemeleri koyabilirsiniz.
kenarı için burgu peyniri (yada ince kesilmiş kaşar, dil peyniri)

Yapılışı

1-Öncelikle hamur malzemelerini karıştırıp sert olmayan bir hamur yoğurup bir kenarda biraz bekletin. Bu süre içerisinde üzerine süreceğiniz sosu hazırlayın.
2-Sos için tüm malzemeleri karıştırıp akışkan ve hamur üzerine sürülebilir bir hale getiriniz.
3-Üzerinde kullanacağınız malzemeleri doğrayıp hazırlayınız.
4-Hazırlık işlemleri bitince pizza yapacağınız tepsinin alt tabanını unlayıp kenara alınız daha sonra hazırladığınız hamuru oklava ya da merdane yardımıyla tepsi büyüklüğünden biraz fazla açıp tepsiye yerleştiriniz.
5-Kenar kısımlara varsa örgü peyniri yoksa ince kaşar peynirini yerleştirip kıvırarak peynirin içte kalmasını sağlayın.
6-hamura sosu sürün ve bir kaç yerine çatalla batırın.
7-Sosun üzerine bolca rendelenmiş kaşar peyniri serpip istediğiniz diğer malzemeleri yayıp 15-20 dakika fırında pişirip sıcak servis yapın.






Hiç yorum yok: