9 Nisan 2015 Perşembe

Süt reçelli elmas kurabiye

 
 
Malzemeler
  • 200 gram oda sıcaklığında tereyağ yada margarin
  • 1 çay bardağı şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • aldığı kadar un

Dışı için: toz şeker

Üzeri için:süt reçeli


Yapılışı:
  1. Tereyağ, pudra şekeri, yumurta, kakao, vanilya, derin bir kabın içerisinde karıştırılır. Un ile birlikte kabartma tozu da karıştırılır ve ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurulur.
  2. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alınır yuvarlanır ve yarısı toz şekere batırılarak tepsiye dizilir. 
  3. Tepsiye konulan kurabiyelerin ortasının çukur olması için işaret parmağı ile derince bir yuvarlak yapılır. 
  4. Önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Fırından çıkınca soğumaya bırakılır.
  5. Soğuyan kurabiyelerin üzerine daha önce hazırlamış olduğunuz süt reçelini koyarak servis yapabilirsiniz.



10 yorum:

Sosyal Medya Kafe dedi ki...

Kurabiyeler nefis görünüyor.Ellerinize sağlık :)
Sevgiler...

NİLOŞ PASTA dedi ki...

çok güzel görüyolar ellerinize sağlık bende beklerim bloğuma sevgiler.

Unknown dedi ki...

Ellerine sağlık Sibelcim, çok güzel görünüyor,bende geçen akşam yaptım evde kakao azmış rengi açık oldu biraz yayınlayamadım,tekrar yapıcam artık.

Güloanne mutfakta dedi ki...

elmas kurabiye ayrı bi güzel süt reçeli ayrı bir güzel bu kurabiye kimbilir nasıl güzel ellerine sağlık sevgiler

Filiz Çatalkaya Orhan dedi ki...

Ellerinize saglik. eminim cok guzel olmustr..

madamemine dedi ki...

Elinize sahlik

çatlakkafe dedi ki...

ellerinize sağlık

Unknown dedi ki...

Ellerinize sağlık... Elmas elmas parlıyorlar.. Afiyetle yiyin..:) Sevgiler.

Adsız dedi ki...

elinize sağlık harika

Ada Deniz dedi ki...

Kurabiyeler enfes görünüyor. Geçenlerde ben de ilk kez denedim bunu çocuklar çok sevmişti....