5 Nisan 2015 Pazar

üzümlü kurabiye

Malzemeler
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağ veya margarin
1 yumurta
1 çay bardağı sarı üzüm
1 portakal kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sulu yoğurt
aldığı kadar un
Hazırlanışı
1-Tüm malzemeler konulup karıştırılır. Daha sonra üzerine yavaş yavaş un ilave edilerek hamur yapılır. Eğer yumuşak bir kurabiye istiyorsanız un miktarını çok koymayım. Ama daha sert kurabiyelerden hoşlanıyorsanız un miktarını arttırarak daha sert bir hamur elde edebiliriniz.
2-Hazırladığınız hamuru ister yuvarlayarak şekil verin isterseniz dondurma kaşığı ile şekillendirip fırında pişirip servis yapın.
Not: Ağzı kapaklı bir kavanozda günlerce saklayabilirsiniz. Dayanıklı bir kurabiyedir.

13 yorum:

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

Ellerinize sağlık. üzümlü kurabiyeleri çok severim her ne kadar eskisi gibi yemesem de:) malum kilolar yüzünden:))

mehtap dedi ki...

elinize sağlık, tam cay ya da kahvelik olmuş.

Güloanne Mutfakta Gülten dedi ki...

Çok eski ama çokta sevilen bir lezzet.Çok güzel görünüyor ellerine sağlık marifetli arkadaşım.

Birgün Belen dedi ki...

Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık. :D www.acemiden.com

Saadet Uslu dedi ki...

Güzeldir üzümlü kurabiye. Hatta benim küçük bol üzümlüleri seçer hep:))) ellerinize sağlık

kolay yemek tarifleri dedi ki...

üzümlü lezzetlere bayılıyorum ellerine sağlık sevgiler

nilgün aydın dedi ki...

elinize sağlık. çok nefis gözüküyor. Ayrıca puding dolgulu tartınız da bir harika. sevgiler..

Sevil Akçay Pakkan dedi ki...

Ellerine sağlık Sibelcim,hem iş,hem çocuklar hem blog mutfak maaşallah sana canım.

nahide zereyak dedi ki...

Çok güzel... Ellerinize sağlık...:)

Kızsal Şeyler dedi ki...

Ellerine sağlık hep bunlar yüzünden kilo alıyoruz ama :D

Elit Stil dedi ki...

çok severimm

Nilay Durukan dedi ki...

Eşim bana sık sık yaptırır, çok severiz hepimiz. Ellerine sağlık
Sevgiler

Mutfak felsefem Hatice Yüksel dedi ki...

Miss.. bir bardak da çay.. tam da bunlar lazım şu saat de.. ellerinize sağlık..