8 Şubat 2015 Pazar

Süt reçeli

Uzun Amandır sitelerde gördüğüm ama bir türlü zaman bulamadığım süt reçelini nihayet ben de yaptım. Ancak bana göre biraz kahverengi oldu ben biraz daha açık renk olsun istiyordum. Denemelere devam edeceğim.


Malzemeler
5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 çay kaşığı karbonat

Hazırlanışı
Süt ve şeker derin bir tencereye konularak kaynamaya bırakılır. Kaynayınca üzerine karbonat ilave edilip kısık ateşte 1-1'5 saat kadar kaynatılır. Kaynama esnasında ara sıra karıştırılarak dibinin tutması engellenir. Yapımı kolay bir tarif. Değişik tatlardan hoşlananların için öneririm. Ben ayrıca kurabiyede de denedim hoş bir lezzet oldu.

12 yorum:

Kızsal Şeyler dedi ki...

bu süt reçelini bloglarda sık sık okuyorum şu sıralar :) anneme verdim tarifini deneyecek teşekkürler ♥

Şeniz Akgündüz dedi ki...

Ellerinize sağlık. Ben hiç yapmadım. Denemek lazım ama.
Sevgiler

Evren Martı Demir dedi ki...

Evet rengi biraz koyu olmuş, sanırım fazla kaynattınız... Ellerinize sağlık...

Sevgilet

nergis mevsimi dedi ki...

Kaynama süresine göre rengi ve tadı değişiyor ama koyu renkli karamelize tadı ben daha çok seviyorum.Elinize sağlık.

Yağmur İpar dedi ki...

Çok deneyen oldu. Bir ben denemedim. Sizinki koyu görünüyor. Lezzetini merak ediyorum doğrusu. Ellerinize sağlık. :)

zeynep dedi ki...

Karbonat yerine bu ölçüye yarım çay kaşığı kabartma tozu ekleyince enfes karamel rengi elde ediyorsunuz.Bizim evde bittikce yenilenen enfes bir tat:)

sibelinmutfagi dedi ki...

Süt reçeli gerçekten lezzetli oldu. Rengi koyu oldu ama resim de de biraz daha koyu çıkmış ben yine deneyeceğim. Çünkü hem kahvaltıda hemde pastalarda çok güzel kullandım

sevdicann dedi ki...

Çok merak ediyorum ben de ama bir türlü yapamadım.Rengi nasıl böyle oldu?

Adsız dedi ki...

sibelciğim....süt reçelini baharın ekinler kalkar,koyunların sütü koyulaşmaya başladığı zamanlar,koyun sütünden yapılır.annemler köy de kazanlar kurulur,meşe odununda, gelinler genç kızlar akşama kadar karıştırılarak yapılır.tabii çok zahmetli bir iş...bizim de reçelin rengi açık olur...kusura bakma yazdım ama sizinde ellerine sağlık..bloğ gezerken gördüm.süt reçeli senede bir kaynatılır biliyorum annemler,ninemlerden öğle biliyorum.ama çok güzel olur.sevgile kalın demet.

gultasarim dedi ki...

ben deneyeli uzun sure oldu ve vazgecılmezım oldu cok nefıs bır tat

gultasarim dedi ki...

Olsun renginin onemi yok tadi muthis ve pasta ve kurabiyelere hatta macarona bile cok yakisiyor

Saadet Uslu dedi ki...

Ben de denemeliyim bunu. Çocuklara ev yapımı sağlıklı bir şey. Ellerinize sağlık...