26 Şubat 2015 Perşembe

Saçaklı poaça

Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya
2 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 yumurta (sarısı üzerine)
Aldığı kadar
İçi için yumuşak beyaz peynir
Kıyılmış maydanoz
üzeri için istenirse susam

Hazırlanışı
1-Tüm malzemeler karıştırılır ve un azar azar ilave edilerek çok yumuşak bir hamur elde edilir.
2-Hazırlanan hamur mayalanmak üzere üzeri örtülerek bir kenara alınır. Hacminin iki katına çıkınca hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp oval şeklinde hazırlanarak tepsiye dizilir. üzerine yumurta sarısı sürülüp fırında pişirilir.
3-Pişen sandviçlerin üzeri temiz bir bezle örtülerek dinlendirilir. Dinlenen ve soğuyan sandviçler enine bıçakla kesilip arasına ezilmiş beyaz peynir sürülür. Peynir sürerken biraz da dışarı doğru sürülür ve ağız kısmı ince kıyılmış maydanoza bulanarak servis yapılır.

3 yorum:

Elit Stil dedi ki...

en sevdiğim poğaçaa :)
www.elitstil.com

Arzu GÖNCÜ HANGÜL dedi ki...

Ellerinize sağlık..Sevgiler..

pasta caddesi dedi ki...

çok güzel olsa da yesek :) ellerinize sağlık