16 Haziran 2010 Çarşamba

Bamya Kızartması

Malzemeler
· 150 -200 gr bamya (aldığım taze bamyaların irilerini seçip kullandım)
· 1 yumurta akı
· 1 yemek kaşığı un
· ½ çay bardağı kadar soda ya da su
· Tuz
Sos:
· 3-4 adet domates
· 1-2 diş sarımsak
· 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı:
1-Bamyalar temizlenip 3-5 dk. haşlanır.
2-Yumurta akı biraz tuzla birlikte köpük olacak şekilde çırpılır.
3-İçerisine un ve soda ilave edilerek boza kıvamına gelinceye kadar karıştırılır.
4-Hafif haşlanan bamyalar sosa bulanarak sıvı yağda kızartılır.
5-Bu arada domateslerin kabukları soyulup küçük doğranır. Bir tavaya konularak üzerine yağ ve dövülmüş sarımsak ilave edilerek pişirilip sos hazırlanır.
6-Hazırlanan sos bamyaların üzerine dökülerek servis yapılır.

Hiç yorum yok: