5 Ağustos 2015 Çarşamba

Tereyağlı Açma

Malzemeler
1 yumurta (sarısı üzerine)
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket maya
5-5,5 su bardağı un
Arasına tereyağ


Hazırlanışı
1-Süt ılıtılıp un dışındaki tüm malzemeler konularak karıştırılır.
2-Daha sonra yavaş yavaş un ilave edilir. Ele yapışmayacak ve yumuşak olacak bir hamur elde edilir. (un miktarı arttırılıp azaltılabilir) 
3-Hamur mayalanmaya bırakılır. Hacminin en az iki katı olunca mandalina büyüklüğünde parçalar kopartılıp elle açılır üzerine 1 dolu çay kaşığı oda ısısında tereyağ konularak her tarafı yağlanır ve rulo hale getirilir.
4-Hazırlanan yağlı rulolar iki taraftan kendi etrafına döndürülerek uçları birleştirilerek simit şekli verilir.
5-Hazırlanan simitlerin üzerine yumurta sarısı sürülüp sıcak fırında üzeri kızarana kadar pişirilip sıcak servis yapılır.
Not: içerisine iç malzemeler konularak içli açmalarda yapılabilir

6 yorum:

Güloanne Mutfakta Gülten dedi ki...

Oooo süper görünüyor ellerine sağlık.

Renkli Pasta Sepeti dedi ki...

Çayın yanında ne de güzel gider.. Harika olmuş. Ellerinize sağlık..:)

Gamze Esra Ersöz dedi ki...

Açma çok sevdiğim hamur işlerinden biri, bana nedense çocukluğumu anımsatıyor. Okula giderken pastaneye uğrar açma alırdım:) Ellerinize sağlık...

nilgün aydın dedi ki...

Ay ne güzel yapmışsın. Tarifini beyne yerlestirdim. Çünkü mayalama konusunda sıkıntılı yim. Elimi pc ye uzatıp yiyelim var şu güzellikleri. Eminim çok lezzetli. Eline sağlık canım

Ilhan Ucer dedi ki...

Açmayı simitten daha çok severim. Burada en zor kısım bence hamurdan koparılan parçanın açma şeklinde açılabilmesi. Bayağı bir pratik gerektirir herhelde. Elinize sağlık süper görünüyor.

Meltem Zengin Ölmez dedi ki...

nefis görünüyor ellerinize sağlık

bloğunuzu takibe aldım bende beklerim bloğuma

http://misevimm.blogspot.com.tr/