Malzemeler
1 kg un
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
İçi:
1,5 su bardağı tahin
yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
Yapılışı
1-Un, 1 paket instant maya,1 tatlı kaşığı tuz,1 çay kaşığı şeker karıştırılıp ılık su veya sütle bir hamur yoğrulur. (ben genelde su ve süt karışımı kullanıyorum)
2-Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulup mayalanmaya bırakılır.
3-Hacminin iki katı olan hamur hafifçe yoğrularak portakal büyüklüğünde bezelere ayrılır.
4-Ayrılan bezeler çok ince olmayacak şekilde açılıp arasına sıvı yağlı haşhaş karışımı sürülüp hamur ortadan yırtılıp kenarlara doğru sarılarak uzun bir rulo yapılır. Bu uzun ruloda kendi etrafında döndürülerek bir yuvarlak elde edilir.
5-Elde edilen yuvarlak üzerine hafifçe bastırılarak birbirine yapışması sağlanır. Ve merdane yada oklava yardımıyla hafifçe açılarak genişletilir.
6-Açılan katmer tavaya konulup önlü arkalı pişirilerek üst üste yığılır.
7-Açma işlemi bitince katmerler ikili üçlü gruplar halinde ele alınıp dikey olarak mermer tezgaha biraz vurularak katmerlenmesi ve tel tel olması sağlanır.
8-Çayın yanında afiyetle yenir.
6 yorum:
çok güzel görünüyor ellerinize sağlık biz hanımlar ne kadar çok seviyoruz hamur işlerini :(ama çok lezzetli oluyor.yiyenlere afiyet olsun sevgiler
http://emekkafee.blogspot.com/
Ellerine sağlık Sibelcim, ben de en kısa zamanda denemek istiyorum... Bu ölçülerle kaç tane katmer çıkıyor yaklaşık olarak :)
Tahinli herşey çok lezzetli oluyor, eminim buda çok lezzetli olmuştur ellerinize sağlık :)
çok sevdiğim bir çörektir. Çaya geç kaldım galiba bana kalmışmıdır acaba Ellerine sağlık nefis görünüyor sibelciğim
oy oy oy olsada yesem ellerine sağlık sevgilerimle
edacığım sanıyorum 8 tane çıkmıştı.aslında çekecek biri olsa idi tahin sürüp yuvarlama resminide çekecektim ama olmadı
Yorum Gönder